www.anna-lena.se
 
Hem
Uppdateringar och nyheter
Om Anna-Lena
Tidningsartiklar om mig
offentlighet
Min mottagning
Föreläsningar med mig
Mina böcker
TJÄNSTER
Medial vägledning
Kursdatum
Kurser
Distanskurser
Gratis distanskurser för tidigare elever
LÄR DIG PÅ MIN SIDA
ALLT OM REIKI
ALLT OM AURAN OCH CHAKRAN
ÄNGLAMASSAGE
MINDFULNESS OCHSTRESSHANTERING
ALLT OM MEDIALITET Mediumskap berättelser övningar meditationer
MEDITATIONER
TAROT
ALLT OM ÄNGLAR
ALLT OM FENG SHUI
HEALING METODER
Avancerad healing
Kundalini reiki
AmaDeus Shamansk healing
Shamballa reiki
Silvervioletta flamman
ÖVRIGT
Gästbok
Gratis manualer
Länka till min sida
Maila mig
Spara sidan som favorit
   
 
 

 

änglavägledningÄrkeänglar

Ärkeänglar är andeväsen som är starkare än änglarna och står för olika egenskaper. De sju ärkeänglarna är metaforer för olika egenskaper och krafter vi kan utveckla inom oss själva.

Så här skriver Mikael Kvist om ärkeänglar:

Dessa kosmiska väsen bär det kosmiska såret inom sig som uppstod i och med splittringen mellan ljuset och mörkret i tidernas begynnelse. Konstnärer har ofta inspirerats att fånga både ljuset och sorgen som lyser i deras ögon. Smärtan är alltid störst när de återvänder till Jordeplanet eller det så kallade ursprungsplanet.

Där är sprickan som störst och går igenom deras hjärtan. Striden mellan ljus och mörker är ärkeänglarnas motsvarighet till evolution och är deras återvändande till helheten. Ärkeänglars uppgifter är i allmänhet av större slag än änglars. De vakar över och tillgodoser hela kontinenters behov av ljusflöde. De inkarnerar även som väktare till världslärare

Ärkeänglar äger inom sig både det högsta och det lägsta. Därför kan de förstå såväl det högsta andliga ljus och den djupaste mänskliga passion. Dessa egenskaper gör dem till perfekta budbärare mellan Gud och människan. De förstår och lyssnar till mer av människans bön än vad människan själv förstår.

Vad de sju olika ärkeänglarna hjälper oss med

RAFAEL

representerar den läkande kraften och du kan se honom med stav. Raphael betyder "Han som Gud helade"

Eterisk olja under änglamassagen för att åkalla honom: Lavendel, kamomill, Geranium

Ljus: Grön

Raphael kommer för att ge en känsla helhet, visioner, inspiration och insikter.

När Raphael är närvarande under massagen ger han healing av kropp, sinne, själ och ande. Inspiration för musik och kreativt skapande, traditionell och alternativ medicin.

Han hjälper till att hela motsättningar mellan nationer, healing av sårade och kränkta människor och ger inspiration för nya botemedel för sjukdomar.

Han väcker din kreativitet och hjälper dig att se skönheten i världen.

MIKAEL

är en ängel som håller i ett svärd. Ängeln Michaels symmbol är vågen, då han väger de dödas själar (onda gärningar mot goda). Michael avbildas ofta med purpurfärgad mantel och en lång stav eller rustning och svärd. Michael betyder "Han som är lik Gud"

Eterisk olja under änglamassagen för att åkalla honom: Jasmin, Myrra

Ljus: Blå

I astrologin är han söndagens ängel och han har namsdag den 29 september. Fram till 1773 var den dagen en helgdag. I Lappland och speciellt i Lycksele där jag bodde ett tag, firade man Mikaelihelgen.

Han står för skydd och balans i tillvaron och ser till att ge oss tålamod. Han skyddar oss även mot psykisk obalans och faror. Man säger att Michael är ljusets ängel och den främste av ärkeänglar.

Enligt legenderna är Mikael är Israels skyddsängel och de dödas beskyddare. Han skriver ned alla våra gärningar i livets bok, goda som onda. Det sägs även att det var han som besegrade och förvisade Lucifer och hans trogna då dom försökte ta över himlen. När Adam och Eva blev utdrivna var även det av Michael.Han är den ledande kämpen i striderna mod det onda.

Ärkeängeln Mikael kommer då du vill ha helande för självförtroende och komma i kontakt med din själ. Ängeln står för sanning och rättvisa. Du kan beh om hjälp av honom om du är utsatt för fara eller är rädd eller orolig, han ger dig trygghet och beskydd.

GABRIEL

Gabriel kan du se med en lilja i sina händer, kanske en vit lilja. Han är ärkeänglen som står för hopp och kärlek. Gabriel "Gud är min styrka"

Ljus: Vit

Ängeln Gabriel kommer när någon behöver andlig vägledning, hitta och förverkliga sin livsuppgift, ge glädje, lycka och uppfyllelse av dina önskningar.

Han hjälper dig att skapa ordning i livet, både praktiskt och känslomässigt.

Han förser oss med intuitiv lärdom och upplysning om de andliga plikterna.

URIEL

Uriel är naturens egen ängel. Han är siarkraften och visdomen och honom kan du se med en bok eller bokrulle. Uriel betyder "Elden av Gud"

Eterisk olja under änglamassagen för att åkalla honom: Citronella

Han är ärkeängeln för alkemi och visioner och han sägs kunna se igenom evigheten. Uriel ser över alla naturandars arbete och hjälper oss att bli medvetna om dem för att sedan kunna arbeta i harmoni med dom.

Ljus: vinröd och guld eller rubinröd

Uriel ger inre frid, lugn för själen och ger nytt hopp. Han hjälper till att hela problem i relationer och det förflutna. Uriel hjälper dig att bränna bort det du inte längre vill ha i ditt liv.

Uriel manifesterar gudomlig rättvisa och helar karma. Dag: 1 april

I den katolska traditionen finns ytterligare änglar:

Jophiel - visdom

Jophiel betyder "Skönheten av Gud"Ljus: Gul

Eterisk olja under änglamassagen för att åkalla honom: Lavendel, Ylang Ylang

Jophiel kommer om du behöver visdom och vägledning, upplysning, förståelse, inspiration, kunskap, medialitet, kontakt med din sanna identitet och hitta din livsväg.

Han ger dig hjälp med att samla kunskap och hjälper också till att hela planeten jorden. Därför kan du kalla på honom när du behöver rena en plats från negativ energi.

Samuel - Kärlek

Samuel betyder "Han som såg Gud"


Eterisk olja under änglamassagen: Patchouli, Geranium
Ljus: Rosa

Samuel hjälper dig att utveckla kärlek, medlidande, förståelse och om du har en låg självkänsla. Han hjälper dig att se ditt eget värde och övervinna dåligt självförtroende. Han hjälper dig att se Gud i dina medmänniskor

Samuel skyddar mot ondska, skvaller och missuppfattningar.

Zadkiel - Glädje och förlåtelse

Zadkiel betyder "Rättmätighet av Gud"

Ljus: Violett

Eterisk olja under änglamassagen för att åkalla honom: Citron

Ängeln Zadkiel är ängeln för karma och rättvisa.

kommer när du behöver känna glädje, för att förmedla nåd och förlåtelse, lycka och en inre frihet att gå sina egna vägar.

 


 

 

 

 

Tillbaka till sidan om änglar

 

 
 
 
     
© Copyright Anna-Lena Vikström 2009. Hemsida av Kaj Lindh