själskraft från lappland

Augusti 2006

Att rita energifält, hitta borttappade föremål och se in i framtiden är bland annat arbetsuppgifter mediala vägledare ägnar sig åt. Men För Anna-Lena Vikström innebär utövandet av den mediala förmågan inte bara ett heltidsarbete, utan också ett sätt att bevara en gammal lappländsk tradition. Att bland annat hitta försvunna saker och personer, ge andlig vägledning och reiki-behandlingar hör tills hennes gebit. Dessutom ger hon kurser och håller föreläsningar. Hela verksamheten finns samlad under hennes firma som heter Själskraft.

– Förr i tiden pratade man om att medial begåvning var en gåva. Jag själv tror att det snarare handlar om något som vi alla har, innerst inne i oss, säger Anna-Lena Vikström under sitt besök i Kronoby.

Läs hela artikeln här

kreativ energi på torgare

Augusti 2006

En rundvandring i den gamla prästgården i Anna-Lena Vikströms sällskap är en fascinerande upplevelse. Lugnt och säkert berättar hon om de minnen och personer som fortfarande finns inom väggarna.

– Ojdå, utbrister hon när vi kliver in genom köksingången. Här var det en väldigt stark energi.

Vi stiger in i det som nu är matsalen. Anna-Lena lystrar med alla sinnen och låter blicken glida runt rummet.

– Det här känns väldigt strikt och strängt, säger hon. Här har det varit fattigt och ganska hårt att leva.

Läs hela artikeln här

hon har ”gåvan”

December 2004

Inte ser hon ut som en sierska, tänker jag fördomsfullt, när Anna-Lena Vikström öppnar dörren och släpper in oss. När vi slagit oss ner vid bordet och pratat lite, så beskriver hon utan förvarning min sinnesstämning och vad jag funderar på. Ganska detaljerat. Och det stämmer. Då inser jag – hon har ”gåvan”.

Redan som liten fick jag höra att jag hade gåvan. Jag drömde sanndrömmar och kunde känna efter var försvunna saker fanns. Min mormor hade den också, säger Anna-Lena Vikström, som arbetar som healare, sierska, medium och författare. Med mera

Läs hela artikeln här

så kontaktar du din skyddsängel

Söndagsbilaga december 2004

Plötsligt är de överallt. I granarna, på julkorten… och kanske har du känt ett svalt vinddrag trots att fönster och dörrar varit stängda? Sett ett stearinljus fladdra utan anledning? Då kan det ha varit en ängel som gick genom rummet, för i år är det änglaår. På riktigt. I alla fall om man ska tro de änglatroende.

Läs hela artikeln här

sierskan får sista ordet

DN 1 januari 2006

Framtiden är ett oskrivet blad men det finns de som tror sig kunna läsa några av raderna. Som Anna-Lena Vikström i Karlstad. Enligt henne väntar regimskifte och svensk medalj i fotbolls-VM under 2006.

Anna-Lena Vikström tar emot bilderna från framtiden längs olika vägar. Ibland i en kristallkula, andra gånger genom kort eller som under vårt telefonsamtal då hon öppnar sitt ”sjätte sinne” för intryck utlösta av mina frågor. Det mesta går att påverka, menar hon, men en del går verkligen att förutse, som riksdagsvalet i september där ett maktskifte syns tydligt och en kvinna kommer att få en framträdande roll.

den såg ut som en bokmärksängel

Julen 2005

Anna-Lena drabbades av en ilsken infektion på en semesterresa till Malaysia. Det gick så långt att hon var nära att dö en för tidig död. Då uppenbarade sig hennes skyddsängel som vägledde henne tillbaka till livet.

Läs hela artikeln här